Choď na obsah Choď na menu
 


Priemysel

V priemyselnej oblasti nám informatika pomohla oslobodiť sa od dlhých, opakujúcich sa úkonov a umožnila nám navrhovať a konštruovať omnoho zložitejšie zariadenia.
            CAD aplikácie nahradili rysovaciu dosku počítačom, v ktorom vieme vyhotoviť kompletnú konštrukčnú dokumentáciu k výrobku. V ďalšom procese výroby nám tiež pomáhajú CAD aplikácie a ich výstupy, pretože aj stroje ktoré vyrábajú jednotlivé súčiastky sú riadené výstupom z týchto aplikácií. Aplikácie CIM ešte viac automatizujú celý proces. Tieto riadia nielen návrh výrobku a prípravu jeho výroby, ale aj vlastnú výrobu od prijatia objednávky cez evidenciu stavu výroby a jej riadenie, evidenciu zásob v sklade, až po expedíciu a distribúciu hotových výrobkov. Toto slúži na zefektívnenie výroby, pretože na skladoch nemáme prebytočný materiál.
            Neoddeliteľnou súčasťou automatizácie v priemysle sú roboty. Ich výhodou je že robia za človeka ťažkú a neustále sa opakujúcu prácu aj v tých najhorších podmienkach. Z pohľadu firmy znamenajú roboti zníženie nákladov na mzdy. Nevýhodou je nutnosť preškolenia zamestnancov na používanie takýchto robotov.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.